Peter Schiff’s zoon koopt meer Bitcoin tegen het advies van de vader van de Gold bug.

Gold bug Peter Schiff, de beruchte Bitcoin (BTC) criticus die zich keer op keer heeft uitgesproken tegen de nummer één cryptocurrency, zag onlangs de meerderheid van de twittergemeenschap partij kiezen voor zijn zoon Spencer Schiff die net is gaan investeren in BTC nadat de Euro Pacific Capital CEO erom had gevraagd: „Wiens advies wil je volgen?“

Op 7 september stuurde Schiff een tweet met de mededeling dat zijn zoon meer BTC heeft gekocht „tegen“ zijn advies in. Schiff tweette:

Verrassend genoeg namen de cryptocurrentliefhebbers op Twitter snel de pool over die op het moment van schrijven in totaal 73.788 stemmen heeft gekregen.

Volgens de opiniepeiling neemt 81,2% van de kiezers liever het advies aan van de „18-jarige eerstejaarsstudent die nog nooit een baan heeft gehad“ over de Bitcoin Billionaire-kritiek met 30 jaar ervaring als beleggingsprofessional.

Schiff’s zoon Spencer was ook een van de velen die reageerden op Schiff’s opiniepeiling met de mededeling dat Crypto Twitter hem leek te steunen, samen met vele andere populaire figuren.

„Uw zoon zal een multi-miljonair zijn tegen de tijd dat hij 57 is als hij Bitcoin blijft kopen.“

Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital, beweerde echter dat dit slechts een investeringsstrategie was voor de familie Schiff, en stelde dat Peter Schiff op deze manier „lang beide troeven in handen krijgt“:

„Peter, je bent een heel slimme jongen. Het is een geweldig idee om je zoon te gebruiken om je gouden weddenschap af te dekken. Goud gaat omhoog, je profiteert. Bitcoin gaat omhoog, uw zoon profiteert.“
Een soortgelijke mening werd geuit door Reddit gebruiker Spl00ky die ook gelooft dat Schiff beide kanten speelt. Hij merkte op:

„Klinkt alsof Peter ervoor zorgt dat hij het op beide manieren kan hebben, afhankelijk van Bitcoin’s succes of falen, „Als Bitcoin faalt, zal hij zeggen: „Zie je, mijn zoon had naar mij moeten luisteren“. Als Bitcoin slaagt, zal hij zeggen: ‚Kijk hoe slim mijn zoon is, de appel valt niet ver van de boom“.

Ondertussen ging Schiff verder met zijn anti-BTC verhaal in reactie op de tweet van Pomp, waarin hij stelde dat zijn „zorg is voor oudere [investeerders] die veel meer zullen verliezen, en die niet genoeg jaren over hebben om terug te maken wat het verlies“.

De peiling komt weken nadat Schiff de cryptogemeenschap op twitter had gevraagd om zijn zoon BTC te sturen voor zijn 18deverjaardag.

Peter Schiff is een harde noot om te kraken en heeft zich niet publiekelijk uitgesproken voor Bitcoin. In een zeldzame vertoning gaf Schiff onlangs echter toe dat hij het mis had over zijn BTC-voorspelling eerder dit jaar.